30 januari 2024 Bedrijf aan het woord

Compass Group: “Nxtpro-opleidingen zijn altijd leerrijk”

Passie en professionaliteit zijn de geheime ingrediënten van cateraar Compass Group. Elke dag bereiden hun chefs 180 000 maaltijden voor Belgische bedrijven, scholen en zorginstellingen. Hun (kook)opleidingen genieten ze bij nxtpro. “En daar kunnen we alleen maar supertevreden over zijn.”

Compass Group in België

De internationale cateringzaak Compass Group kent zijn ontstaan in Engeland in 1941. Sinds vijftig jaar is de cateraar ook een gevestigde waarde in België. “Wij leveren catering op allerlei niveaus: bij bedrijven, scholen en in de medische sector”, vertelt Cecile De Vleeschouwer, learning and development manager van het bedrijf. “Internationaal heeft Compass Group meer dan 550 duizend medewerkers, in België zijn we met 1600. Ik sta in voor de opleidingen van onze Belgische medewerkers.”

Koken met verschillende culturen

“En dat zijn langs de ene kant natuurlijk kookopleidingen”, zegt Cecile. Binnen die opleidingen zijn de masterclasses het meest populair onder de chefs van Compass Group. Dat zijn opleidingen van één dag rond een specifieke keuken of thema, zoals Japans, Mediterraans of vegan. “Die vinden onze medewerkers echt supertof. We zijn ook een multicultureel bedrijf, dus het is fijn dat die verschillende culturen naar voren komen in de opleidingen die we doen. Hiernaast volgen we ook basis kooktechnieken,  snijtechnieken en opleidingen speciaal gericht naar grootkeuken, zoals werken met diepvriesgroenten.”

Nxtpro-docent Jerry

De ster van de kookopleidingen bij nxtpro? Docent Jerry De Winter, als je het Cecile vraagt. “Jerry is een fantastische docent. Iemand die écht luistert naar de mensen. Hij vraagt constant of iedereen mee is, wat er goed gaat, en wat er minder goed gaat. Hij is ervaren, creatief en komt constant met nieuwe ideeën. Bovendien is Jerry tweetalig, een groot voordeel voor een multinational zoals Compass Group. Jerry geeft de les tegelijk in het Nederlands en in het Frans. Het is fijn dat onze Nederlands- en Franstalige medewerkers samen de opleiding kunnen volgen. Dat versterkt de band onderling.”

Wie is Jerry De Winter?

“Grappig genoeg ben ik van opleiding geen kok, maar vertaler. Tijdens mijn studies heb ik altijd in keukens gewerkt, en ook toen ik drie jaar werkzaam was als vertaler, bleef ik in keukens staan als bijverdienste. Ik stopte uiteindelijk als vertaler en ging fulltime aan de slag als chef: de kookmicrobe had mij stevig te pakken. Enkele jaren later startte ik met De Zwerfkeuken, een bijzondere traiteur op bestelling, en begon ik met lesgeven. Ik hou ervan de dingen die ik heb geleerd door te geven en bij te leren van mijn cursisten. Ik heb al op fantastische plekken mogen koken, maar ik wil altijd blijven bijleren. Ik heb nooit genoeg geleerd. En ook nooit genoeg gekookt. Koken is mijn passie, en daar mag ik elke dag mee bezig zijn.”

Office-opleidingen: een must voor iedereen

Langs de andere kant tekent het personeel van Compass Group regelmatig in voor de Office-opleidingen van nxtpro. “Binnen die opleidingen is onze meest gevolgde opleiding Office voor starters”, zegt Cecile, “daar is iedereen hier zeer tevreden over. Maar ook voor andere Office-opleidingen zoals Excel, OneNote, Outlook, en zelfs mailetiquette schrijf ik regelmatig medewerkers in. Onlangs kreeg ik nog een mailtje van een leidinggevende bij ons: hij had de opleiding Excel gevolgd bij nxtpro en was zo tevreden over de opleiding dat hij wil dat al zijn medewerkers exact dezelfde opleiding volgen.”

Nxtpro streeft vooruit

“Nxtpro heeft zowel de kwaliteit als de kwantiteit. Ze hebben een enorm aanbod, en zijn tegelijkertijd vooruitstrevend. Ze gaan mee met de laatste trends en durven uit hun comfortzone te stappen. Zowel in de manier van lesgeven als in de topics die ze aanbieden. Zelf ben ik een grote fan van afstandsmanagement”, zegt Cecile. “Digitaal is alles vaak praktischer. De meeste opleidingen volgen we momenteel nog ter plaatse, maar dat zal geleidelijk aan wel stijgen in de richting van meer digitaal. Hoewel het klassikale aan een opleiding, het samenzijn, natuurlijk ook een leuke meerwaarde blijft.”

Ook geïnteresseerd in een (kook)opleiding bij nxtpro? Wij staan je graag te woord.

Deel dit artikel
Terug naar het overzicht