16 januari 2023

Hoge loonindexering: met opleidingen haal je het maximale uit je medewerkers

Sectoren met een vast indexatiemoment, kijken aan tegen een historisch hoge indexering van +10% in januari 2023. Door in te zetten op opleidingen haal je het maximale uit je medewerkers.

Loonbeleid én opleidingsbeleid optimaliseren

Om de torenhoge indexaties het hoofd te kunnen bieden, moeten ondernemers en werkgevers hun loonbeleid optimaliseren. Loonkosten hebben een direct effect op het personeelsrendement, dat dreigt te dalen door de stijgende lonen. 

Net daarom is het zo belangrijk om ook jouw opleidingsbeleid te optimaliseren. Zo maak je niet alleen je personeelsbestand efficiënter en effectiever: met opleidingen zorg je voor een maximale inzetbaarheid van je medewerkers.

Levenslang leren is van levensbelang

Het aanbieden van opleidingen is cruciaal om te blijven groeien als bedrijf én om opgewassen te zijn tegen huidige en toekomstige uitdagingen. Als organisatie moet je continu op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in het werkveld, om innovatief en productief te blijven. 

 

Om die reden is levenslang leren een belangrijke pijler van de arbeidsdeal. Die voorziet onder andere in een jaarlijks opleidingsplan en het individueel opleidingsrecht voor werknemers. Lees hier meer over de nieuwe opleidingsverplichtingen voor werkgevers.

Troef in een krappe arbeidsmarkt

Met een gebalanceerd opleidingsbeleid verhoog je niet alleen het rendement (en de tevredenheid!) van je personeelsbestand, het is ook een enorme troef in de arbeidsmarkt: steeds meer werknemers verkiezen een werkgever die aandacht heeft voor hun persoonlijke en professionele groei. 

Loon is tenslotte niet de enige drijfveer die medewerkers gelukkig en geëngageerd aan het werk houdt. Ze verwachten evenzeer een zinvolle job- en taakinhoud, met voldoende kansen om te evolueren in die job.

Opleidingen verdienen zich snel terug

Bedrijven die wachten met het aanbieden van opleidingen tot deze crisis voorbij is, komen straks zeker in de problemen. Wat niet wil zeggen dat je dure vormingen en trainingen moet organiseren. Integendeel: duur betekent niet per se ‘beter’. Het is de kwaliteit die ertoe doet. 

In het totaalaanbod van nxtpro vind je honderden professionele én betaalbare opleidingen. Bovendien leveren de meeste opleidingen die je in onze opleidingsdatabank terugvindt, jou en/of jouw werknemers een officieel getuigschrift, certificaat of diploma op. 

Subsidies en kortingen

Maak impact met de opleidingen van nxtpro

Blijf niet bij de pakken zitten. De professionele opleidingen van nxtpro verhogen het rendement van jouw personeelsbestand. Dat blijkt ook uit de tussentijdse resultaten van onze impactstudie. Klanten en deelnemers geven aan dat het opleidingsaanbod van nxtpro:

  • de samenwerking en betrokkenheid binnen de teams en organisatie bevorderen;

  • een positieve impact hebben op het nemen van beslissingen en/of prioriteren van taken in het dagelijks werk;

  • resulteren in méér vakbekwaamheid, competentie en ook zelfvertrouwen!

Volgde jij ook een opleiding bij nxtpro en wil je graag deelnemen aan de impactstudie? Via deze link kan je de korte bevraging (max. 10 min.) invullen.

Sta je te springen om samen met nxtpro impact te maken? Bekijk alle opleidingen die in het voorjaar van 2023 op de planning staan.

Deel dit artikel
Terug naar het overzicht