Software opleidingen voor ASZ Aalst

Als opleidingspartner voor hun drie campussen (Aalst, Geraardsbergen en Wetteren) koos het ASZ Aalst voor nxtpro. Op de drie campussen stomen onze trainers zowel nieuwe als geroutineerde medewerkers klaar voor de ‘zorg van de toekomst’. Leren ze hen de skills aan die de komende jaren erg belangrijk worden voor de goede werking van het hospitaal. Net zoals ze dat doen in andere ziekenhuizen en zorginstellingen, zoals UZ Gent en Maria Middelares.

‘Het startschot was een symposium rond digitalisering waarbij we in eerste instantie werken aan bewustwording. Onze IT-afdeling bracht in een ludiek filmpje een compilatie van concrete voorvallen van vaak voorkomende ‘problemen’ en hun ‘oplossingen’. Genre ‘printer werkt niet’, ‘steekt de stekker in het stopcontact’? Een dolkomische noot die voor velen erg herkenbaar was. En even deed stilstaan bij het gebrek aan zelfredzaamheid’, verduidelijken opleidingsverantwoordelijken Jolien Eeckhout en Stijn Segers van het ASZ.

Nadien kon er gekozen worden uit verschillende opleidingen, met steeds ambitieuzere doelstellingen. Naast software-opleidingen zoals Office 365 en Excel, gedoceerd door nxtpro expert Tom van der Wel, vinden er voor anderen opleidingen plaats rond pc-gewenning (de befaamde EHBC-opleidingen, Eerste Hulp Bij Computerproblemen).

‘Alle opleidingen zijn op vrijwillige basis, en in verschillende kleine groepen. Ze zijn praktijkgericht en onmiddellijk toepasbaar op de werkvloer. We merken duidelijk een toegenomen vertrouwen om zelf hands-on problemen aan te pakken.’

ASZ doet er alvast alles om te streven naar het perfectioneren van de zorgverstrekking én zorgbeleving. (Dokters)hoedje af!

Deel dit artikel
Terug naar het overzicht