Nxtpro ontzorgt met eigen opleidingsplatform

Als sectoraal opleidingsfonds organiseert OpFo100 gratis opleidingen op maat en op vraag van werkgevers en werknemers uit paritair comité 100 (PC 100). De opleidingen die ze i.s.m. met nxtpro aanbieden, beheren ze via ons opleidingsplatform: coppl

Toekomstgerichte opleidingen voor PC 100

OpFo100 is er voor alle werkkrachten uit PC 100, in heel België en in twee landstalen. Opleidingscoördinator Julie Bonabot beheert de opleidingen die het fonds aanbiedt. 

Julie Bonabot: “Ons doelpubliek is divers, dus willen we bij OpFo100 een minstens even gevarieerde opleidingsplanning samenstellen. Naast verplichte opleidingen als EHBOVCA en Code 95, zetten we ook steeds meer in op trainingen en cursussen die focussen op soft skillsleidinggevenExcel, duurzame inzetbaarheid, enzoverder. We evolueren mee met de noden van onze arbeidsmarkt en de organisaties waar we mee samenwerken.” 

Kiezen uit het totaalaanbod van nxtpro

Het aanbod van OpFo100 bestaat hoofdzakelijk uit opleidingen die worden aangeboden via en in samenwerking met externe opleidingspartners. Julie Bonabot: “Het is voor onze organisatie onmogelijk om alle trainingen, cursussen en bijscholingen zelf te organiseren. Gelukkig kunnen we rekenen op de expertise van verschillende sterke partners. Voor regio Midden-Vlaanderen doen we o.a. beroep op nxtpro. We nemen een deel van hun opleidingen rechtstreeks over in onze kalender.” 

Specifiek voor de samenwerking met nxtpro beheert Julie de opleidingen en inschrijvingen via Coppl. “In coppl kunnen we opleidingen filteren en kiezen uit het ruime opleidingsaanbod van nxtpro. Superhandig, want in één oogopslag zie ik alle info die ik nodig heb en in enkele muisklikken kan ik één of meerdere opleidingen toevoegen aan onze planning. Ook het beheer van de inschrijvingen verloopt efficiënt: deelnemers worden snel toegevoegd, en ik ontvang onmiddellijk de bevestiging die ik nodig heb.” 

Met ‘Coppl’ en schouders erboven uitsteken

Hoewel Julie het gebruik van platformen van externe opleidingspartners probeert te beperken, maakt ze voor coppl graag een uitzondering. “Mijn ervaring heeft me helaas geleerd dat het gebruik van opleidingsplatformen voor frustraties kan zorgen. Deze ervaring had ik helemaal niet bij coppl. Integendeel: de tool is sneltoegankelijk en gebruiksvriendelijk.”

Sinds de start van de samenwerking met nxtpro, maakt OpFo100 gebruik van coppl. Julie Bonabot: “Ik moet continu de overview van enkele tientallen opleidingen bewaken. Wanneer een platform van een externe partner ons werk vertraagt, kan dat voor ons aanleiding zijn om de samenwerking te beëindigen. coppl staat voor mij gelijk aan tijdswinst. Er komt geen tussenpartij aan bod en het hele proces – van registratie tot facturatie – is geautomatiseerd. Bovendien behoud je als gebruiker op ieder moment het overzicht. Een absolute meerwaarde voor mijn job en ons opleidingsfonds.”

Meer weten over opleidingsplatform coppl? Contacteer Nick

De opleidingen van nxtpro efficiënt beheren?

Kies, deel en beheer opleidingen uit het totaalaanbod van nxtpro. En stel zo jouw eigen catalogus/aanbod samen:

Deel dit artikel
Terug naar het overzicht