5 april 2023 Opleidingen

Een opleidingsplan op maat van je werknemers? Wij denken met je mee

Een opleidingsplan? Wij denken met je mee...

Sinds kort moet elke onderneming met minstens 20 medewerkers elk jaar een opleidingsplan voorleggen. Ben jij HR-verantwoordelijke en heb je vragen over deze nieuwe wetgeving? We nodigen je graag uit op onze focusgroep om daarover van gedachten te wisselen met collega’s.

Je bedrijf groeit samen met je werknemers

Levenslang leren is een belangrijke pijler van de Arbeidsdeal, een pakket van maatregelen waarmee de overheid de arbeidsmarkt wil moderniseren. Dit jaar heeft elke werknemer recht op 4 opleidingsdagen. Vanaf volgend jaar zijn dat er 5 per jaar.

De nieuwe opleidingsregels hebben tal van voordelen voor je bedrijf. Met een opleidingsplan op maat kan je het talent in je organisatie laten groeien, krijg je een goed overzicht van de aanwezige competenties en een plan van aanpak om deze te versterken.

Investeren in de opleiding van je medewerkers verhoogt de concurrentiekracht van je onderneming. Veel bedrijven stellen vast dat het ook zorgt voor meer tevreden medewerkers die langer aan boord blijven en dat het een positieve invloed heeft op de bedrijfscultuur.

Extra werk voor HR-afdeling

Daarnaast heeft de Arbeidsdeal ook een flinke impact op de werking van kleine en middelgrote ondernemingen en organisaties. HR-verantwoordelijken krijgen er een pak taken bij. Hoe bepaal je het aanbod in je onderneming? Hoe maak je een opleidingsplan op maat van elke werknemer? Waar vind je de tijd om dat alles te plannen en erover rapporteren?

Hoe pas je die opleidingen in het goed gevulde takenpakket van elke medewerker? Heeft jouw organisatie al de juiste formule gevonden waarbij de productiviteit en rendabiliteit niet lijden onder de nieuwe opleidingsverplichtingen? Of zoek je een partner die je daarbij een handje kan helpen?

Nxtpro als jouw opleidingspartner

Hulp nodig om een boeiende opleidingsmix samen te stellen op maat voor je bedrijf? Kies uit ons uitgebreide, kwaliteitsvolle aanbod van praktijkgerichte opleidingen of vraag een opleiding op maat aan waarin je zelf het onderwerp en de specifieke invulling ervan bepaalt.

 Nxtpro gaat verder: we ondersteunen kmo’s ook in hun strategische evolutie en we helpen HR-afdelingen om deze opleidingsverplichtingen te gebruiken als een kans om de competitiviteit van de onderneming te verhogen.

Wij adviseren je graag over een opleidingsplan. Samen bekijken we hoe we de HR van je organisatie kunnen ontzorgen. Op basis van de noden en uitdagingen in je bedrijf, brengen we je in contact met de juiste opleidingsexpert van nxtpro.

Wissel ervaringen uit in onze focusgroep

Ook wij blijven graag bijleren: als opleidingsexperten weten we hoe belangrijk het is om op de hoogte te blijven van ons vakgebied. Daarom organiseerden we onlangs een focusgesprek met vertegenwoordigers uit kleine en middelgrote ondernemingen en organisaties.

We onderzochten de impact van de Arbeidsdeal op bedrijven en op de HR-afdeling in het bijzonder. Het werd een boeiend gesprek waarin ondernemingen leerden van elkaar. En wij ontdekten er hoe we hen daarin het beste kunnen ondersteunen. 

Ben jij HR-verantwoordelijke en bots je op drempels en hefbomen bij het invoeren van opleidingsplannen en het opleidingsrecht? Je staat daarin niet alleen. We willen je graag de kans bieden om hierrond van gedachten te wisselen. We nodigen je daarom graag uit op een volgende focusgroep! Schrijf je via de knop hieronder in of stuur een mailtje naar nico.nieuwborg@nxtpro.be.

Deel dit artikel
Terug naar het overzicht