5 redenen om een opleiding HR Officer bij nxtpro te volgen

11 juni 2024 Bijscholingen en specialisaties

De arbeidsmarkt evolueert, hopelijk jij ook. Zeker als HR Officer moet je weten wat er speelt op de werkvloer. Met onze vernieuwde HR Officer opleiding houd je de vinger aan de pols en verlies je geen tijd met alles zelf uit te pluizen. Nog niet overtuigd? Deze 5 redenen nemen al je twijfels weg. 

1. Kies zelf de module(s)

Als HR Officer ben je een belangrijke schakel tussen werkgever en werknemer. Je beheert, coördineert en evalueert het personeelsbeleid. Er komt veel op je bord: werving, loopbaanmanagement, opleidingen, evaluaties, retentie, exit, noem maar op. Daarom verspreiden we de opleiding over deze verschillende modules

  1. Strategie
  2. Werving, selectie en onthaal 
  3. Performantie, talent en loopbaanmanagement
  4. Verloningsbeleid
  5. Duurzaamheid en sociaal overleg (online)
  6. Retentie en exit (online)

Samen vormen ze een waardevol pakket. Moet je elke module volgen? Nee, kies de modules die jij nodig hebt en stel zo zelf je persoonlijk leertraject samen 

2. Géén academische aanpak

Leuk zo’n handboek met allerlei theorieën, maar een HR Officer werkt samen met mensen. Ofwel het kloppend hart van elk bedrijf. Medewerkers doorgrond je niet met enkel een HR-model onder de arm. Alle theorie dan maar overboord? Nee, want ook in deze opleiding leer je de nodige begrippen en meer over verloningsvormen en sociale wetgeving. Maar het echte werk gebeurt aan de hand van oefeningen en actuele praktijkvoorbeelden. Zelf een case aanbrengen? Laat van je horen en pak je uitdagingen aan met de hele groep. 

“In deze opleiding HR Officer staan praktijkoefeningen centraal. We doen rollenspelen rond selectie- en evaluatiegesprekken en simuleren zelfs een teambuilding. De opleiding eindigt met een hands-on praktische case waarbij cursisten het HR-beleid van hun organisatie doorlichten en zelf een actieplan ontwikkelen."
Hoofddocent HR Officer
Jurgen Christiaens
Hoofddocent HR Officer
BELUX HR Director van een internationaal IT-bedrijf

3. Toegankelijk voor elk niveau

Ben je een geroutineerde HR Officer en wil je je kennis opfrissen? Kies de meest passende modules en onze trainers bedienen je op je wenken. Nog groen achter de oren en klaar om in een leerrijk HR-bad te duiken? Niet twijfelen en schrijf je in voor de hele opleiding. In welgeteld 20 sessies leg je de basis voor een succesvolle carrière als HR-medewerker. Vanaf dit jaar kan je de opleiding HR Officer volgen op drie locaties: Aalst, Gent en Sint-Niklaas.  

Zit je met vragen? Schrijf je in voor de online voor de infosessie via Teams:

  • 03/09/2024 om 19u – Schrijf in via deze link
  • 04/11/2024 om 19u – Schrijf in via deze link

4. Diversiteit troef

Junior en senior HR Officers in hetzelfde klaslokaal, dat geeft vonken. Young professionals zijn vaak mee met de laatste technologieën en trends, terwijl routinés teren op jaren ervaring. Deze opleiding brengt beiden samen met als resultaat een rijke, complementaire leeromgeving. Eigenlijk de werkvloer zoals het is, want daar tref je ook een mix aan van verschillende profielen. Na deze opleiding HR Officer heb je meteen een goed beeld van wat je (nog) te wachten staat.   

5. Betaalbaar

Nxtpro bespaart kosten noch moeite om jou de beste opleiding aan te bieden. Maar daar merk je weinig van in je portefeuille. We staan voor betaalbare en kwalitatieve opleidingen. Bovendien kan je extra besparen op sommige opleidingen dankzij de kmo-portefeuille en opleidingscheques.

De opleiding HR Officer komt in aanmerking voor het Vlaams opleidingsverlof (VOV). Raadpleeg de website van de Vlaamse overheid om te weten of je aan alle voorwaarden voldoet.