2 april 2024 Bedrijf aan het woord

Straffe synergie tussen Willemen Infra en nxtpro

Voorzichtig op de baan, hé!” Het zou de leuze kunnen zijn van wegenbouwer Willemen Infra. Veiligheid is het fundament van al hun projecten. Een kwaliteitslabel dat hun medewerkers dagelijks uitdragen. Om zo’n grote groep, 986 om precies te zijn, op te leiden, schakelen ze de hulp in van nxtpro 

In veel wegenbouwbedrijven vind je de meeste werkkrachten terug op de werf. Bij Willemen Infra is dat niet anders. De rest van de ploeg opereert achter de schermen. Zoals Simon Holvoet bijvoorbeeld, HR Business Partner bij Willemen Infra: Ik ben onder meer verantwoordelijk voor coaching, de evaluatietrajecten en opleidingen. Voor dat laatste rekenen we al sinds 2010 op de expertise van nxtpro. 

“1000 medewerkers opleiden is een huzarenstukje. Maar met de ondersteuning van nxptro slagen we daar met verve in”
Simon Holvoet
HR Business Partner bij Willemen Infra

Veiligheid, kwaliteit en creativiteit

Om de twee jaar organiseert Willemen Infra een veiligheidsdag. Een dag waarop de werken even stilliggen en de medewerkers terugkeren naar de schoolbanken. Zoiets organiseren is een huzarenstukje, dat kunnen we niet alleen”, vertelt Simon. Nxtpro adviseert en ontzorgt ons op logistiek vlak, maar het gaat verder dan enkel coördineren. Samen nadenken is minstens zo belangrijk. Wim De Keyser, onze contactpersoon bij nxtpro, komt vaak met originele ideeën. Die zijn meer dan welkom, want creativiteit, veiligheid en kwaliteit gaan hand in hand.  

Kennis delen

Simon heeft vertrouwen in de bekwaamheid van hun opleidingspartner, maar waar mogelijk ziet hij graag de Willemen-stempel terug. “We zijn actief op honderden werven, verspreid over heel België. Dan stoot je op specifieke situaties en volstaan de nxtpro-basisopleidingen niet altijd. Die zijn trouwens uitstekend, maar als we onze kennis delen met de opleiders van nxtpro kunnen ze de lesinhoud nog meer verfijnen. Ze staan open voor feedback en gaan aan de slag met onze input. Die wisselwerking ligt aan de basis van onze succesvolle samenwerking.”

Alle beelden (c) Willemen

Een bad vol asfalt

Er zijn ook intensievere opleidingsperiodes. Simon: “Tijdens onze opleidingsweek worden onze uitvoerings- of productieploegen ondergedompeld in een leerbad. Dit gebeurt om de 2 à 3 jaar. Alles draait rond asfalt: de chemische samenstelling, hoe je moet walsen, het technische aspect, … Voor iemand met veel ervaring is dat een goede opfrissing, voor een nieuwe medewerker een openbaring.” 

Op zulke momenten bereiken de gebundelde krachten een hoogtepunt. “Het programma bestaat uit een mooie mix van interne en nxtpro-opleidingen. Alles gebeurt in samenspraak. We willen onze ervaring optimaal benutten, maar onze medewerkers zijn geen docenten. Kennis overbrengen is een kunst. Dat hebben ze bij nxptro echt in de vingers en dankzij hun ondersteuning verbeteren we ons intern leeraanbod. Zo ontstaan er straffe synergieën.” 

Bepaal zelf de lesinhoud

Wil je als bedrijf 100% flexibiliteit en je eigen zin doen? Ideaal! Onze experten werken samen met jou een succesvolle (opleidings)formule uit, volledig op maat van je bedrijf. 

Bedrijfscultuur

Leren om te leren? Wij pakken het efficiënter aan en luisteren naar jouw nodenDe opleiding sluit aan bij de visie en doelstellingen van je organisatie.

Praktisch

Waar en wanneer? Dat bepaal je zelf. Zolang jouw medewerkers zich maar comfortabel voelen.

Tijd- en kostenefficiënt

Buiten de nxtpro opleidingscentra of gewoon bij jou op kantoor. Dus geen extra verplaatsing voor je medewerkers. Daarnaast bespaar je heel wat kosten als je een volledige groep inschrijft. 

In de mix

Offline, online, blended traject, groepsopleiding, individuele coaching, … Krijg je al keuzestress? Samen vinden we de ideale mix voor jouw doel.