16 mei 2024 Bijscholingen en specialisaties

Word een expert warmtepompen

De energietransitie heeft gesproken: warmtepompen zijn de toekomst. Daarom ontwikkelde nxtpro samen met Syntra Midden-Vlaanderen een uitgebreid opleidingsaanbod. Stoom je organisatie en collega’s klaar voor de energie-uitdagingen van vandaag en morgen.

Om de energietransitie waar te maken, moeten we fossiele brandstoffen vervangen door ecologische varianten. Koolstofarme energiebronnen zoals water- en windenergie duwen de energietransitie in een stroomversnelling. Ook consumenten hebben de boodschap begrepen en investeren massaal in duurzame alternatieven zoals warmtepompen.

Gezocht: installateurs

Om het hoogste rendement te halen uit hun energiesysteem rekenen consumenten op de kennis van een professional. Wil je als installateur tegemoetkomen aan de noden van de klanten, dan kan je niet zonder kennis van deze nieuwe energiesystemen. Want nieuwe technologieën vragen ook om nieuwe vaardigheden.

Geen of beperkte kennis van koeltechniek? Geen probleem! Onze basisopleidingen zijn toegankelijk en geschikt voor mensen met weinig voorkennis.

Leer alles over hernieuwbare energie, van reglementering tot ondersteuningsmechanisme en installatie. Geslaagd? Registreer je dan als erkend installateur van hernieuwbare energie – warmtepompen bij Rescert.

Tijdens deze training wordt dieper ingegaan op koeltechniek en leer je airco’s en warmtepompen installeren, onderhouden en depanneren. Na het volgen van deze training zal je minder afhankelijk zijn van derden.

Iedereen die koel-technische handelingen uitvoert, moet in het bezit zijn van een Certificaat van bekwaamheid in de koeltechniek categorie INa deze opleiding start je voorbereid aan het examen. Ook voor niet-koeltechniekers.

Certificaat op zak? Goed bezig, maar er valt nog zoveel bij te leren. Wie de concurrentie een stap voor wil zijn, kan zijn kennis uitbreiden met deze 1-daagse opleidingen.

Heb je de certificering koeltechniek van bekwaamheid categorie I gevolgd? Daar leerde je koeltechnische handelingen op koelinstallaties. In deze opleiding ga je aan de slag met airco’s en warmtepompen. 

Meer airco’s en warmtepompen betekenen ook meer herstel- en onderhoudswerk. In deze opleiding leer je storingen efficiënt opsporen en ze verhelpen. Door de snelle innovaties is een update naar gerichte storingsanalyse een must.