7 november 2022 Bijscholingen en specialisaties

Code 95 opleidingen Oost-
Vlaanderen

Code 95 opleidingen Oost-Vlaanderen bij nxtpro

Ben jij een chauffeur met rijbewijs C, CE of D? Dan heb ook jij een bewijs van vakbekwaamheid nodig. Gelukkig kan je dat makkelijk krijgen dankzij de code 95 opleidingen in Oost-Vlaanderen van nxtpro!

Wat kan je verwachten van de Code 95 opleidingen?

Bij nxtpro kan je kiezen uit een ruim aanbod aan code 95 opleidingen bij een erkend opleidingscentrum. Een opleiding volgen kan binnen de verschillende thema’s waaruit je verplicht opleidingen moet volgen. Om te voorkomen dat je elke vijf jaar dezelfde module moet volgen proberen we regelmatig ons aanbod te vernieuwen.

Wat is code 95?

Code 95 is een code op je rijbewijs. Specifiek betekent deze code dat je een bewijs van vakbekwaamheid hebt kunnen behalen na het verkrijgen van een rijbewijs C, CE of D. Dit bewijs heb je nodig wanneer je bezoldigd vervoer (goederen of personen) wil uitvoeren.

Heb je jouw code 95 attest behaald? Vergeet dan niet dat je om de 5 jaar 35u nascholing moet volgen bij een erkend opleidingscentrum (zoals nxtpro) om jouw attest van vakbekwaamheid te behouden.

Deze nascholing bestaat uit verschillende thema’s. Voor elk thema moet je minstens 1 module volgen, waarbij je in minstent 1 module 3u achter het stuur zit. Opgelet, binnen die 35u mag je niet langer tweemaal dezelfde cursus volgen. Let hier dus op bij het inschrijven. . Meer informatie vind je op de site van de Vlaamse Overheid.

Welke opleidingen vind je bij nxtpro?

Bij nxtpro kunnen chauffeurs terecht voor zowel de theorielessen als de praktijkles achter het stuur binnen de verplichte nascholing. We bieden verschillende modules aan voor jouw permanente opleiding. 

Veilig op de weg

Een belangrijk onderdeel van de verplichte nascholing is het praktijkgedeelte. Daarbij moet men een individuele rit van 3 uur op de openbare weg uitvoeren, waarbij de nieuw aangeleerde informatie in de praktijk wordt gebruikt. 

Bij nxtpro kan je een bijscholing met individuele rit (met eigen vervoer) volgen bij onze opleidingen defensief rijdenecodrive en rationeel rijden

De chauffeur als visitekaartje

Als chauffeur kom je heel vaak in contact met klanten – soms zelfs vaker dan andere werknemers. Het is dan ook belangrijk dat jij de waarden van je bedrijf kan uitdragen en zo kan bijdragen aan het imago van jouw werkgever. 

De rol van de chauffeur als ambassadeur van een bedrijf mag dus  niet onderschat worden. Het imago van de chauffeur positief houden is daarom een belangrijk onderdeel van de competenties van chauffeurs. Ook omgaan met agressie en preventie van criminaliteit onderweg zijn belangrijk. Als chauffeur sta je voor enkele (nieuwe) uitdagingen, hier goed mee leren omgaan is dus van cruciaal belang.

Wegcode en formulieren

Om goed te kunnen rijden moet je natuurlijk niet enkel een expert zijn in defensief rijden of het vervoeren van gevaarlijke goederen – ook het kennen van de wegcode is erg belangrijk! 

Loopt het toch eens mis en heb je een ongeval? Dan komt daar heel wat administratie aan te pas. Daarom is het belangrijk dat je in staat bent alle formulieren correct in te vullen. Denk maar aan CMR en ongevalsaangiften. Aangezien je vaak in het buitenland vertoeft, raden we een goede kennis van de wegcode en het Europees aanrijdingsformulier aan.

Uitgebreid aanbod van modules

Bij nxtpro proberen we ons aanbod aan code 95 opleidingen regelmatig te vernieuwen. Zo hoef je niet elke 5 jaar dezelfde opleidingen te volgen. Hierboven kan je al enkele modules terugvinden, daarnaast hebben we nog enkele toppers in ons aanbod, zoals Dode hoek en manoeuvreren, EHBO voor chauffeurs, ergonomie en fit en gezond achter het stuur, ladingzekering/ladingbeveiliging, rij- en rusttijden en digitale tachograaf, uitzonderlijk vervoer, veilig aan de slag als vrachtwagenchauffeur en veilig handelen bij brand. Zoals je merkt is er dus keuze genoeg voor jouw volgende nascholing vakbekwaamheid!

Volg onze opleidingsweken

Wil jij jouw nascholing (code 95) op 1 week tijd halen? Dat kan! Dankzij de opleidingsweken code 95 van nxtpro volg jij op een snelle en efficiënte manier alle nodige modules. Deze opleidingsweken bevatten een aantal van onze opleidingen en vinden steevast de hele week plaats op dezelfde campus

Als je je inschrijft voor een volledig opleidingspakket van 35u krijg je ook  korting op je inschrijvingsgeld. Interesse in onze opleidingsweken of wil je graag meer weten? Alle info (lesdata, prijzen en contactgegevens) vind je op deze pagina. 

Kies voor nxtpro!

Waarom zou je kiezen voor nxtpro voor jouw code 95 opleiding in Oost-Vlaanderen? Wel, wij bieden heel wat unieke voordelen! Ontdek ze hier.

Docenten met ervaring

Onze docenten hebben jarenlange ervaring in het vakgebied waar ze over doceren. Zo kunnen ze jou les geven op een manier die aansluit bij je eigen ervaring. Ook wordt het op die manier een stuk eenvoudiger om te antwoorden op jouw vragen en ben je steeds mee met de nieuwste trends en technieken.

Snelle en efficiënte opleidingen op jouw niveau

Bij nxtpro weten we dat het voor bedrijfsleiders en werknemers niet makkelijk is om tijd vrij te maken voor een cursus. Daarom zorgen we ervoor dat we onze modules efficiënt opstellen, waardoor je een maximum van kennis en praktijk aanleert  in een minimum van tijd

Aangezien wij tegemoet willen komen aan particulieren en zelfstandigen, bieden wij ook zaterdagopleidingen nascholing vakbekwaamheid (code 95) aan.

Subsidies dankzij kmo-portefeuille

Nxtpro is erkend door de Vlaamse overheid als opleidingsorganisatie. Via de kmo-portefeuille kan je als ondernemer subsidies aanvragen voor onze opleidingen, waardoor een deel van het inschrijfgeld wordt terugbetaald. Meer weten over de kmo-portefeuille en de voorwaarden? Je leest het hier.  

Onze locaties voor code 95 opleidingen

Om het jou en jouw bedrijf gemakkelijk te maken, proberen we onze code 95 opleidingen op meerdere locaties te organiseren. Zo kun je voor jouw nascholing momenteel al terecht in Asse, Aalst, Gent, Sint-Niklaas en Waregem – en we breiden nog uit. Zo kan je altijd wel een opleiding code 95 vinden bij jou in de buurt!

Schrijf je nu in voor een code 95 opleiding bij nxtpro!

Ben jij klaar om je attest vakbekwaamheid te verlengen? Kom dan langs bij nxtpro voor jouw code 95 opleidingen in Oost-Vlaanderen! Bekijk hier onze opleidingen en maak jouw keuze

Deel dit artikel
Terug naar het overzicht