Terug naar home
Zoeken
Zoeken

Volg ons op

Visie

Nxtpro, gericht op KMO’s in Vlaanderen en Brussel, wil dé partner zijn in het grenzeloos opleiden van medewerkers, zodat elke medewerker zijn potentieel ten volle kan benutten binnen de organisatie.

We ondersteunen KMO's in hun strategische evolutie, door het maximale talent in hun medewerkers naar boven te halen via upskilling & reskilling. Daarbij zetten wij in op een duurzame professionele groei als medewerker, competenties die direct toepasbaar zijn, en de nieuwste trends binnen de sector.

Wat is grenzeloos opleiden

Bij grenzeloos opleiden staat de medewerker centraal in plaats van de opleiding, en helpen we hem om zijn talent en competenties maximaal te laten groeien. Dit doen we door tijd- en ruimte overschrijdend te werken. Geen eenmalige opleiding waarbij de verworven kennis en competenties al snel zijn vergeten, maar een continuüm waar deze steeds versterkt worden en waar medewerker, opleidingsverstrekker en bedrijf steeds geconnecteerd zijn.

Of het nu op of naast de werkvloer is, online of offline, grenzeloos opleiden laat medewerkers optimaal groeien op eigen tempo, waarbij ze steeds op NXT-PRO kunnen rekenen ter ondersteuning.

De 3 dimensies van grenzeloos opleiden:

  • Blended learning: een goede mix van klassikaal, webinars en e-learning, afgewisseld met toegepaste oefeningen en praktijklessen. Afhankelijk van de leerstof wordt gekeken wat het beste format is om deze te verwerven.

  • Hybride leeromgeving: professionele competenties leer je niet in een steriele omgeving, maar moet je elk moment kunnen toepassen. Daarom zetten wij in op hybride leeromgevingen: klassieke trainingen in een leslokaal, in-company training, thuisleren, leren op de werkvloer en zelfs leren onderweg.

  • Hop-on hop-off model: bij het trainen van medewerkers moet je voldoende oog hebben voor de verschillen tussen personen. Sommige mensen hebben voorkennis, andere niet, sommigen zijn snelle leerlingen, anderen hebben een grotere nood aan praktijklessen …

Onze opleidingen kan je vergelijken met een bus op een rotonde. Je stapt op en af wanneer jij wil. Dat kan een eenmalige training zijn, of misschien heb je nood aan een extra rondje, heb je liever dat er iemand met je meerijdt (persoonlijke begeleiding) of wil je zelf buschauffeur zijn (train the trainer). Kortom, geen one size fits all maar een aanpak met oog voor het individu.

Voordelen van Grenzeloos opleiden

Grenzeloos opleiden heeft duidelijk een langdurige, positieve impact op de leercurve van medewerkers.

  • Leerstof blijft top of mind: in vergelijking met een ééndaagse training, zien we dat medewerkers na 1 maand 10x beter de leerstof onthouden bij grenzeloos opleiden (waar min. 1 extra trainingsdag is gepland).

  • Directe toepasbaarheid: omdat het format afhankelijk is van de te kennen leerstof & competenties, laat dit toe om de verworven competenties direct toe te passen en te testen op het eigen werk.

  • Learning as you go: een opleiding volgens is niet langer een afgelijnd gegeven, maar is toepasbaar los van tijd en ruimte. Zo kan de medewerker naast de ingeplande opleidingsmomenten zelf kiezen wanneer het tijd is om de verworven kennis op te frissen, of dat nu een halfuurtje tijdens de werkdag is of op de treinrit naar huis.

  • Hogere motivatie medewerkers: een opleiding volgen wordt niet langer gezien als een uitstapje of een verplichting, maar als een nuttig gegeven in de professionele groei van de medewerker. Zeker de persoonlijke aanpak wordt als sterke meerwaarde beschouwd.

  • Hogere efficiëntie medewerkers: medewerkers die gemotiveerd en gestimuleerd worden, presteren beter.

  • Hogere retentie medewerkers: bedrijven die een leercultuur hebben geïnstalleerd zien dit ook terugkeren in een hogere retentiegraad van hun medewerkers. Over het algemeen worden deze bedrijven ook als positiever beoordeeld.

  • Extra ondersteuning wanneer nodig: er is een blijvende connectie