HR Officer

Wat doet een HR Officer?

Als HR Officer, ook wel Human Resources Officer genoemd, ben je een belangrijke schakel in de organisatie door het beheren en coördineren van verschillende aspecten binnen het HR beleid.

Als HR officer ben je verantwoordelijk voor het rekruteren van de juiste medewerkers die kunnen bijdragen aan het succes van de organisatie. Daarom zal je ook instaan voor de employer branding van jouw organisatie in de zoektocht naar het juiste talent op de arbeidsmarkt. Bij de opstart van nieuwe medewerkers ben je als HR Officer ook betrokken in het onboarding proces. Hierbij zal je de nieuwe medewerkers verwelkomen en begeleiden tijdens hun opstartperiode.

Naast het aantrekken van nieuwe talenten sta je ook in voor het behouden en ontwikkelen van talent binnen de organisatie. Je brengt de opleidingsbehoeften van de medewerkers in kaart. Vervolgens plan je opleidingen in om de competenties en persoonlijke ontwikkeling van de werknemers te verbeteren.

Daarnaast speel je een cruciale rol in het vormgeven van een correct verloningsbeleid binnen de organisatie.


Wat leer je in deze HR opleiding?

In de opleiding HR Officer maak je kennis met de uiteenlopende taken en verantwoordelijkheden die bij deze rol komen kijken.
In het eerste deel van de opleiding maak je kennis met de belangrijkste bouwstenen van een HR strategie en begrippen binnen human resources management.

Vervolgens leren onze trainers jou de beste rekruteringsmethoden om het juiste talent te vinden en te herkennen tijdens een sollicitatiegesprek. Je krijgt inzicht in hoe je de vaardigheden en competenties van potentiële kandidaten kunt matchen met de behoeften van de organisatie.
Daarnaast leer je hoe je een verloningsbeleid kunt opzetten en hoe je functionerings-, evaluatie- en loopbaangesprekken kunt voeren, individuele ontwikkelingsplannen kunt opstellen en training en coaching kunt faciliteren.

Kortom, de opleiding tot HR officer biedt een uitgebreid leertraject waarin je de kennis en vaardigheden ontwikkelt die nodig zijn om een succesvolle HR-professional te worden. Het stelt je in staat om talent te rekruteren, medewerkers te ondersteunen in hun loopbaanontwikkeling, een positieve werkomgeving te creëren en effectief om te gaan met diverse uitdagingen. Door deze opleiding te volgen, leg je de basis voor een lonende carrière waarin je een waardevolle bijdrage kunt leveren aan de groei en het succes van organisaties.

Vragen?

Heb je nog vragen of wens je graag wat meer info over deze opleiding?
Registreer je dan voor de infosessie
Infosessie: 05 december (19u - 19u30)

Waar en wanneer?

Locatie Startdatum Tijdstip les Prijs (Excl. BTW)
Sint-Niklaas 11/01/2024 10:50 € 1125
Aalst 17/09/2024 10:50 € 1125
Gent 18/11/2024 10:50 € 1125