Energiebesparingen zijn niet meer weg te denken in onze huidige maatschappij. We kijken kritisch naar het verbruik en willen inzicht krijgen in hoe we dit kunnen optimaliseren. Thermografie biedt hier enorm veel mogelijkheden. Maar hoe werkt een warmtebeeldcamera? Wat krijg je te zien op een thermogram en hoe moet je dit interpreteren? Het begrijpen van wat je nu wérkelijk ziet, vraagt om kennis van het meettoestel en het infraroodspectrum.
In deze opleiding krijg je begeleiding in het hanteren van een warmtebeeldcamera. Enkele technieken worden uitvoerig besproken en er wordt dieper ingegaan op de interpretatie van afbeeldingen. De opleiding geeft de mogelijkheid om de theorie om te zetten in de praktijk om zo beter met een warmtebeeldcamera te leren werken. Ook hoe je dit vertaalt en rapporteert naar de klant is een onderdeel van deze opleiding.
Programma
- Werking van het infraroodspectrum
- Emissie, reflectie en transmissie
- Het hanteren van een warmtebeeldcamera
- Praktijk in het werkveld
- Toepassingen op gebouwen: vocht, luchtlekkages, koudebruggen, structurele problemen, daken, isolatieproblemen…
- Interpreteren en analyseren van afbeeldingen
- Opmaken van rapporten
Voor wie
De opleiding richt zich tot iedereen die in de bouwwereld actief is en interesse heeft in thermografie.
- Architecten
- Energiedeskundigen
- Aannemers bouwwerken
- HVAC-vaklui
- Elektrotechnisch installateurs
- Drone-piloten
- EPB-verslaggevers
De opleiding richt zich ook tot iedere professional die de afbeeldingen wil leren interpreteren, om binnenkomende rapporten te kunnen lezen (bv. verzekeringswereld).
Erkenning
De opleiding is erkend als permanente bijscholing voor EPB-verslaggevers (11u00).
Materiaal en extra kosten
Heb je een warmtebeeldcamera? Breng deze dan mee naar de opleiding.
Als je geen camera hebt, kan je gratis gebruik maken van een meettoestel, op voorwaarde dat je dit op tijd aanvraagt. Dit kan via e-mail naar cindy.de.kerf@syntra-mvl.be tot uiterlijk 1 week voor de start van de opleiding.