Bezig met het laden van Opleidingen

(Groene) Energie

Opleiding Fotovoltaïsche zonnepanelen – montage en elektrisch aansluiten

Door de hoge energieprijzen is de interesse voor (fotovoltaïsche) zonnepanelen bijzonder hoog en steeds meer gezinnen willen hun eigen elektriciteit opwekken op deze manier.

Tijdens deze praktische training leer je welke aspecten er komen kijken bij het plaatsen van panelen en hoe dit best gebeurt. We gaan dieper in op de veiligheidsaspecten, bekijken welke montagemogelijkheden er allemaal bestaan en gaan zelf aan de slag voor het plaatsen van installaties op hellende daken. In deze cursus leer je om panelen te plaatsen op hellende pannendaken en (kunststof) leiendaken (met dakhaken en montagerails) volgens de regels van goed vakmanschap.

Verder leer je ook het wetgevend kader voor het plaatsen en elektrisch aansluiten van installaties, de gebruikte bekabeling, aansluitingen op de omvormer en gaan we praktisch aan de slag voor de aansluiting in de zekeringkast. Hier hebben we aandacht voor de veiligheid en correcte stroomverdeling binnen de zekeringkast, zodat je een goed en veilig werkende installatie kan aansluiten.

Ideale opleiding om zelfstandigen of werknemers op te leiden in het praktisch aspect van montage zonnepanelen.

 

Info

Sint-Niklaas

Prijs vanaf 850,00 (excl. BTW)

Waar en wanneer?

Locatie Startdatum Tijdstip les Prijs (Excl. BTW)
Locatie Startdatum Tijdstip les Prijs (Excl. BTW)
Sint-Niklaas
10/01/2024
Lessenrooster
18:30 €850,00

Nu inschrijven

Deze opleidingen vind je misschien ook interessant:

Bekijk meer opleidingen