Terug naar home
Zoeken
Zoeken

Volg ons op

Opleiding excel draaitabellen

Opleiding Excel: draaitabellen bij nxtpro

Maak jij vaak gebruik van Excel voor je werk en wil je je kennis van het programma uitbreiden? Dan is een opleiding Excel: draaitabellen bij nxtpro precies wat je nodig hebt! In deze opleiding leer je alles over pivot tables en krijg je heel wat praktische tips

opleiding-excel-draaitabellen-1
excel-opleiding-draaitabellen-2

Wat is Excel?

Een krachtige tool

Excel staat vooral bekend als een handig rekenblad, maar eigenlijk is het een erg krachtige tool. Het staat je toe je data snel te organiseren en analyseren. Draaitabellen gebruiken heeft veel voordelen. Wij lichten ze kort toe!

Visueel werkblad

Met Excel maak je van lijsten snel een grafiek of tabel. Ook kan je je eigen formules creëren om complexe berekeningen uit te voeren, en dat allemaal op één handige pagina. Dankzij draaitabellen kan je je gegevens makkelijk visualiseren en filteren. 

Indeling data

Een reeks waarden toevoegen kan iedereen, maar hoe moet je dan een databank aanmaken? Tabellen en kolommen maken, een nieuwe draaigrafiek opzetten, de voorwaardelijke opmaak aanpassen… Dat alles is erg belangrijk om van jouw gegevens werkbaar materiaal te maken. 

Waarvoor kan je Excel gebruiken?

Getallen samenvoegen in een veld is niet het enige waarvoor je Excel kan gebruiken. Ontdek hier enkele verschillende toepassingen van deze handige applicatie! 

Draaitabel maken

Wil je met databanken kunnen werken? Dan is het handig om je gegevens op een visuele manier voor je te hebben. Daar heb je draaitabellen voor! In onze opleiding Excel draaitabellen leer je dit onderdeel van Excel tot in de puntjes kennen. 

Ook grafieken en interactieve dashboards zijn geweldige manieren om je gegevens kracht bij te zetten. 

Formules gebruiken in Excel

Functies en formules gebruiken in Excel maakt het leven een stuk makkelijker. Nu hoef je namelijk enkel naar de berekende velden te kijken om te zien hoe de lange lijsten data berekend zijn, in plaats van complexe berekeningen uit het hoofd te moeten maken. 

Gegevens analyseren in Excel

Misschien heb je wel ellenlange lijsten met data waar je maar moeilijk mee aan de slag kan. Geen nood! De gevorderden onder ons weten dat er bepaalde programma’s en plug-ins bestaan die het een stuk makkelijker maken om te werken met  big data

De programma’s en plug-ins  PowerPivot en PowerQuery, VBA, DAX of Power BI hebben opnieuw tal van  voordelen. Als je wil groeien in excel raden we deze opleidingen dus zeker aan. Eens je je voorkennis hebt uitgebreid met kennis van deze applicaties, kan je jezelf een echte Excel-wizard noemen!

Wat leer je in een opleiding draaitabellen van nxtpro?

Dat onze cursisten na deze opleiding echte experten worden in het gebruik van draaitabellen is geen geheim. Maar hoe gebeurt dat dan? Lees hier alles over onze opleiding draaitabellen.

Ons programma

In onze opleiding focussen we op een aantal verschillende onderdelen van pivot tables

  • Werken met externe lijsten

  • Tabellen en draaitabellen definiëren, sorteren en filteren

  • Sub- en eindtotalen integreren

  • Onderdelen van een draaitabel onderscheiden

  • Toevoegen van berekende velden

  • Tekst, data, getallen en andere gegevens groeperen

  • Lay-out en tabelstijlen

  • Berekeningen wijzigen, opmaken en weergeven

  • Praktische tips, tricks en andere kneepjes

Al deze onderdelen kan je daarna meteen toepassen op de data van jouw bedrijf! Klinkt dat interessant? Schrijf je dan zeker in voor onze opleiding Excel draaitabellen.

Materiaal en extra kosten

Om te beginnen aan deze cursus moet je natuurlijk beschikken over Excel, en specifiek over de softwareversie Microsoft Office 356 NL. Ook moet je al een basiskennis van het programma onder de knie hebben. Het cursusmateriaal en de catering (bestaande uit een broodjeslunch) zijn inbegrepen in de kosten van de opleiding. 

Ontdek nog meer opleidingen

Natuurlijk zijn er nog heel wat toepassingen van Excel waar je meer over kan leren. Of het nu gaat om een opfrissing van de basis of het ontwikkelen van echte expertise, bij nxtpro kan je een opleiding die vinden waar je mee verder kan! Ontdek al onze Excel opleidingen.

Excel draaitabellen

Gent, Sint-Niklaas

€ 250,00

Gevorderd icon

Gevorderd

Excel grafieken

Gent

€ 250,00

Beginner icon

Beginner

Excel interactieve dashboards

Gent

€ 430,00

Gevorderd icon

Gevorderd

Excel Power Query

Gent

€ 320,00

Gevorderd icon

Gevorderd

Excel programmeren met VBA

Gent

€ 760,00

Gevorderd icon

Gevorderd

De vele voordelen van nxtpro

Waarom zou je een opleiding volgen bij nxtpro? Ons opleidingscentrum is erkend door de Vlaamse overheid en zijn houder van het kwaliteitslabel Qfor-label . Bij ons vind je gegarandeerd kwalitatieve opleidingen op jouw niveau!

Ervaren docenten

Onze docenten hebben al jaren ervaring met het onderwerp waarover ze lesgeven. Daardoor kan je docent je handige praktische tips geven en makkelijk al je vragen beantwoorden.

Kennis over specifieke onderdelen

De opleidingen van nxtpro worden opgesteld zodat ze je precies vertellen wat je wil weten. Want waarom zou je een cursus volgen over elk onderdeel van Excel als je bijvoorbeeld enkel meer wil leren over draaitabellen? Zo houden we onze opleidingen kort en efficiënt!

Volg een opleiding op jouw niveau

Heb je nog nooit met Excel gewerkt of is het al even geleden? Of ben je al vertrouwd met het programma, maar wil je nog meer leren over verdere toepassingen? Voor iedereen is er een nxtpro-opleiding!

Wij verdelen onze cursussen per niveau: beginner, gevorderde en expert. Op die manier weet je precies hoeveel ervaring er al van jou verwacht wordt. In onze zoekfunctie kun je gemakkelijk filteren op dit niveau.

Subsidies dankzij kmo-portefeuille

Nxtpro is erkend door de Vlaamse overheid als opleidingsorganisatie. Via de kmo-portefeuille kan je als ondernemer subsidies aanvragen voor onze opleidingen, waardoor een deel van het inschrijfgeld wordt terugbetaald. Meer weten over de kmo-portefeuille en de voorwaarden? Je leest het hier.

opleiding-excel-1
opleiding-excel-draaitabellen-3

Onze centraal gelegen campussen

Voor alle Excel-opleidingen kan je terecht op onze campussen in Gent en Sint-Niklaas. Dankzij onze centrale ligging in Vlaanderen zijn we voor iedereen makkelijk bereikbaar.

Schrijf je nu in voor een opleiding Excel draaitabellen bij nxtpro!

Ben je klaar om te beginnen aan onze opleiding draaitabellen maken? Schrijf je dan snel in bij nxtpro. We hopen je binnenkort in de les te zien.