Terug naar home
Zoeken
Zoeken

Volg ons op

Corona

Veiligheidsmaatregelen rond Covid-19

In alle opleidingstrajecten van NXT-PRO volgen we nauwgezet de maatregelen ter verspreiding van COVID-19. In onze campussen en tijdens begeleidingen op de werkplek zijn de nodige preventieve maatregelen genomen en volgen we de regels inzake hygiëne en sociale afstand die in het onderwijs of in de bredere samenleving gelden.

Door een strikte naleving van deze regels wordt het risico op een verspreiding van COVID-19 tot een minimum herleid. Je kan je dus gerust inschrijven. Iedere cursist kan op die manier van een kwalitatief hoogstaande opleiding of begeleiding genieten.

Update 1/10/2021: onderstaande regels blijven nog van toepassing tot eind november 2021. 

Mondmaskerplicht

Binnen de campus is het dragen van een mondmasker verplicht. Lesgeven en les volgen kan zonder mondmasker als je stilzit of stilstaat.

Concrete voorbeelden:

  • een cursist die alleen aan een bureau zit, mag het mondmasker afzetten

  • docenten die vooraan, aan het bord, lesgeven mogen het mondmasker afzetten. Hij/zij zet het mondmasker op wanneer hij/zij door de klas begint te lopen.

Ventilatie en hygiëne

We voorzien goede ventilatie in de opleidingslokalen en ontsmettingsmiddel om je handen regelmatig te ontsmetten.

Om ieders veiligheid te waarborgen, vragen wij om:

  • je handen regelmatig te desinfecteren

  • een mondmasker te dragen wanneer je rondloopt, dit is niet nodig als je neerzit

  • Respecteer steeds de social distancing regel van 1,5.

  • als je symptomen hebt die verdacht zijn, gelieve de dokter te raadplegen en niet naar de campus te komen.

Wat als ik positief getest heb op corona?

Verwittig meteen onze preventie-adviseur Wim Blommaert. Hij zal jouw contacten tijdens de lessen nagaan, zodat deze personen ook verwittigd kunnen worden. Bij het verwittigen is jouw anonimiteit gegarandeerd, wij vermelden nooit jouw naam.  Wim Blommaert kun je bereiken via het nummer 03 760 08 48 (enkel tijdens kantooruren) of via wim.blommaert@syntra-mvl.be. Vergeet zeker niet jouw GSM nummer te vermelden in de e-mail, zodat we jou kunnen opbellen.

Wat als ik ben ingeschreven maar wegens corona mijn opleiding niet kan/wil starten?

Wegens deze uitzonderlijke situatie hebben we een 100%-switch garantie.

Wat als de overheid de maatregelen terug verstrengt? 

Dan staan wij klaar met volwaardige alternatieve oplossingen, zodat jij jouw opleiding met succes kan opstarten en afronden! Voor elke code die aan het onderwijs wordt gegeven, hebben wij namelijk een scenario met bijkomende maatregelen voorbereid. Zo houden we ieders veiligheid hoog, maar kan jij jouw opleiding nog steeds verder volgen.