Terug naar home
Zoeken
Zoeken

Volg ons op

Kmo-portefeuille

Syntra Midden-Vlaanderen en nxtpro zijn als opleidingsorganisatie erkend door de Vlaamse overheid. Via de kmo-portefeuille kan je als ondernemer subsidies aanvragen voor onze opleidingen, waardoor een deel van het inschrijfgeld wordt terugbetaald. 

Wat en voor wie?

Ben je zaakvoerder van een kmo, beoefenaar van een vrij beroep of zelfstandige in bijberoep, dan kom je in aanmerking voor de kmo-portefeuille. Je kan online subsidies aanvragen voor ondersteuning in 3 domeinen:

  • opleiding

  • advies over ondernemer

  • advies over innoveren (technologieverkenning)

Opgelet: om aanspraak te kunnen maken op de kmo-portefeuille, dient je opleiding of adviesproject min. € 100 (excl. BTW) te bedragen. Vzw’s en grote ondernemingen komen niet in aanmerking voor de kmo-portefeuille.

Hoeveel subsidie kan een onderneming ontvangen?

Dit is afhankelijk van de grootte van je onderneming. Kleine ondernemingen genieten 30% steun, een middelgrote onderneming 20% steun. Het maximale steunplafond per jaar is € 7.500 steun.

Hoe vraag ik mijn subsidie aan?

De aanvraagprocedure voor de kmo-portefeuille gebeurt volledig digitaal. Als je voor de eerste keer een subsidieaanvraag wil doen, moet je je onderneming eerst registreren.

Elke subsidieaanvraag gebeurt online nadat je een een persoon die werkt binnen je onderneming hebt ingeschreven voor een opleiding.

Elke subsidieaanvraag moet ten laatste 14 dagen na de startdatum van de opleiding zijn ingediend.

Overzicht van onze registratienummers:

Dag- en avondopleidingen - Syntra Midden-Vlaanderen:

Campus Aalst: DV.0100275
Campus Asse: DV.0100281
Campus Gent: DV.0100282
Campus Sint-Niklaas: DV.0100283

Bijscholingen en specialisaties - Skilled by:

Alle campussen Syntra Midden-Vlaanderen: DV.O223914
nxtpro opleidingen: DV.O223914

Examen

Wanneer er een officieel examen is verbonden aan de opleiding wordt de examenkost apart vermeld op de factuur. Hou rekening bij je aanvraag KMO-portefeuille dat deze examenkost niet betaald kan worden met een subsidie van de KMO-portefeuille. 

Meer info hierover kan u vinden op https://www.vlaio.be/nl/nieuws/16-opleidingen-uitgesloten-van-de-kmo-portefeuille